Arbetsgivarprofilering – Framträd på Arbetsmarknaden

man standing in front of people sitting beside table with laptop computers

Vad innebär arbetsgivarprofilering?
Arbetsgivarprofilering, eller employer branding, handlar om hur ert företag uppfattas som arbetsgivare, vilket blivit allt viktigare på dagens konkurrenskraftiga arbetsmarknad. Att attrahera och behålla kvalificerad personal blir allt svårare, vilket gör det essentiellt för företag att framstå som en önskvärd arbetsplats för både nuvarande och potentiella anställda.

För företag är det avgörande att förstå det egna varumärket och att bygga en stark gemenskap bland medarbetarna. En positiv arbetsmiljö stärker ert varumärke och ökar möjligheterna att locka till sig framtida talanger. Det är viktigt att som arbetsgivare visa upp företagets kultur och framgångar, vare sig det gäller företagsresor eller utmärkelser.

Strategier för att Öka Synligheten
I den digitala eran är snabb och enkel marknadsföring genom digitala kanaler essentiell. Traditionella medier som tidningar och TV har övertrumfats av webbsidor och sociala medier. Större delen av vår information och innehåll kommer idag från internet, och användningen av sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn är utbredd i alla åldersgrupper och yrkeskategorier. I Sverige är vi flitiga användare av Google, med över 60 miljoner sökningar dagligen.

Att inte använda dessa kanaler kan vara en stor miss för en arbetsgivare, oavsett bransch. Det är dock viktigt att välja de kanaler som bäst passar just ert företag och att ha en välutvecklad digital strategi.

Digital Närvaro – Företagets Hjärta
Med många möjligheter följer stort ansvar. Det finns flera vägar att gå, och det är viktigt att välja rätt. En företagsprofil på sociala medier kan vara till stor nytta, men hjärtat i er digitala närvaro bör vara företagets hemsida.

En av de första åtgärderna många jobbsökande tar är att googla ert företag. En välutformad hemsida som framhäver företagets personal och kultur kan vara avgörande för att stärka ert employer brand.

Kostnaden för en ny hemsida överstiger idag knappt den för en traditionell tidningsannons. Fördelen är att ni får en permanent plattform för ert företag, till skillnad från en tillfällig annons. Hemsidan fungerar som ert skyltfönster mot världen, där ni kan presentera nyheter och uppdateringar om verksamheten. Det är ett sätt att visa potentiella anställda att ni är en attraktiv arbetsplats.

Sammanfattningsvis – hemsidan är ert skyltfönster för att visa upp företagets inre värld och kultur.

Fler inlägg

Boka en kostnadsfri konsultation idag

Är du intresserad av en ny digital närvaro? Vi ger alla företag möjligheten att få ett kostnadsfritt möte, kom igång redan idag.