SSL-certifikat – Nyckeln till en säkrare webbplats

gray and black metal machine

Vikten av en säker webbplats med SSL-certifikat

Har du någonsin undrat över säkerheten på din webbplats? Du har kanske stött på varningar när du besöker vissa sidor, vilket ofta beror på avsaknaden av ett SSL-certifikat. Google Chrome och andra webbläsare markerar webbplatser utan SSL som osäkra. Men vad är egentligen ett SSL-certifikat och hur ser du till att din webbplats är säker?

SSL-certifikat: En symbol för säker webbtrafik

Ett SSL-certifikat kännetecknas av ett hänglås vid sidans URL och ett extra ’s’ i ’http’. Det signalerar att trafiken på webbplatsen är krypterad, vilket skyddar utbytet av information mellan besökare och server. Tänk på SSL-certifikatet som en säkerhetsbox, där endast mottagaren av informationen har nyckeln. Detta skydd är särskilt viktigt för känsliga uppgifter som fylls i formulär, e-handelskassor och inloggningsuppgifter.

Google prioriterar säkra webbplatser

Inte nog med att SSL-certifikat skyddar besökarnas information, det spelar även en stor roll i sökmotoroptimering. Google rankar säkra webbplatser högre, vilket är avgörande för din synlighet. För e-handelswebbplatser är SSL-certifikat ofta ett krav för att kunna använda betalningslösningar.

Hur skaffar jag ett SSL-certifikat?

Det finns olika typer av SSL-certifikat att välja mellan. Om du är osäker på vilket som passar bäst för din webbplats, rekommenderar vi att du kontaktar ditt webbhotell eller din webbyrå. De kan vägleda dig och se till att din webbplats utrustas med rätt typ av SSL-certifikat för optimal säkerhet och funktionalitet.

Fler inlägg

Boka en kostnadsfri konsultation idag

Är du intresserad av en ny digital närvaro? Vi ger alla företag möjligheten att få ett kostnadsfritt möte, kom igång redan idag.